Bursa 20. Kitap Fuarı’nın resmi açılış törenine Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erol Kılıç, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün yanı sıra şehir protokolü katıldı. Bugün itibariyle Bursa’da yirminci kez kapılarını açan fuar, bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine olumlu katkı sağlamaya devam edecek. Onlarca kültür etkinliği ve imza günleri düzenlenecek olan fuar, 9 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuara kitapseverlerin akını bekleniyor

Bursa Kitap Fuarı’nda 20. kez okurlarla yayınevlerini buluşturmaktan dolayı heyecanını ifade eden Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bursa Kitap Fuarı’nı bu sene 300’den fazla yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırlıyoruz. 80’den fazla panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde, 500’den fazla yazar okurlarıyla buluşma fırsatı bulabilecek. Biz de Tüyap olarak bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz. Ayrıca, öğrencilerin fuarımızı hafta içi 5 gün boyunca ziyaret edebilmesi için, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaptık. Binlerce öğrencimizi bu sayede fuar alanımızda ağırlayacağız. Bu konuda bize katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şükranlarımızı sunuyoruz. Tüyap Fuarcılık Grubu olarak kitap fuarlarımızda iş birliği yaptığımız Türkiye Yayıncılar Birliği’ne ve Bursa’da desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sanata saygı duruşu

Okurlar, ilgiyle takip ettikleri yazarlarla buluşmak için gün sayıyordu. Bursa 20. Kitap Fuarı’nda kitapseverler, kitap fuarlarının simgesi haline gelen söyleşi, panel gibi kültür etkinlikleri ve sabırsızlıkla bekledikleri imza günlerinde yazar ve çizerlerle buluşacak. Ahmet Ümit, Behiç Ak, Ayşe Kulin, Selim Erdoğan, Enver Aysever, Erol Mütercimler, Adnan Özyalçıner, Murat Menteş,

Sinan Akyüz, Miyase Sertbarut, Mavisel Yener, Ali Türkşen, Atilla Dorsay, Talha Uğurluel, Ataol Behramoğlu, Emre Kongar, Üstün Dökmen ve daha pek çok değerli usta isim fuarda sevenleriyle beraber olacak. Söyleşiler ve şiir dinletileriyle beraber ziyaretçiler unutulmaz bir fuar deneyimi yaşayacak. Fuarla ilgili etkinlik programı ve ayrıntılı bilgiye Bursa 20. Kitap Fuarı’nın web sitesinden (www.bursakitapfuari.com) erişebilecek.

Yayınevlerine plaket sunuldu

Fuarın açılış töreninin ardından bu sene 20. yılını kutlayan Bursa Kitap Fuarı’na bu süre boyunca kesintisiz katılan yayınevlerine teşekkür etmek amacıyla bir plaket sunuldu. Altın Kitaplar, Can Sanat Yayınları, Doğan Kitap, Epsilon Yayınevi, Kitabı Mukaddes Yayınları, Mavi Ağaç Kültür Sanat Yayıncılık, Nesil Yayınları, Timaş Yayınları, Yapı Kredi Yayınları ve Uğurböceği Yayınları’na plaketleri Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erol Kılıç, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü tarafından takdim edildi.

9 gün boyunca fuar heyecanı yaşanacak

Ziyaretçiler ve katılımcılar dokuz gün boyunca fuar heyecanını yaşayacak. Bursa 20. Kitap Fuarı 29 Nisan – 7 Mayıs 2023 tarihlerinde 10.00 – 19.30 saatlerinde, son gün olan 7 Mayıs 2023 tarihinde ise 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda kitaplar, süreli yayınlar, gazete ve dergi yayıncılığında faaliyet gösteren katılımcılar, medya kuruluşları ve yayın faaliyetinde bulunan önemli sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilerle bir araya gelecekler.

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.881, yurt dışında ise 40 ülkede 207 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 43 yılda Tüyap, 128 ülkeden 350 bin 158 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 219 ülkeden 69 milyon 878 bin 472 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 6 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Tüyap Fuarcılık Grubu, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.