İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi; savaşın ilk gününden itibaren yürüttüğü yardım çalışmalarıyla on binlerce savaş mağduru insana umut oldu. Bu kapsamda Bursa genelinde yürütülen yardım organizasyonlarıyla Gazzeli savaş mağdurlarına gıda, hijyen ve giyim malzemeleri ulaştırıldı.

İHH Bursa Şubesi çalışmalarını bir adım daha ileriye taşıdı. Bursa’da başlatılan kampanya kapsamında toplanan temel yaşam malzemeleri, Kuveyt merkezli KSR (Kuwait Society for Relief) kurumu ile birlikte hazırlanan 3 bin ton kapasiteli insani yardım gemisi Mersin Uluslararası Limanı'nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından, Ürdün Akabe Limanı'na doğru yola çıktı. Yardım malzemeleri, Ürdün’den sonra karayoluyla Gazze'ye ulaştırılacak.

Gemide, 1.000 ton gıda malzemesinin yanında; hijyen kolisi, çocuk beslenme kiti, anne ve çocuk kiti, çadır, sünger yatak, yastık, battaniye ve halı yer alıyor. Bu yardım malzemeleri, Gazze'de yaşayan on binlerce kişiye ulaştırılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın yaptığı konuşmada ‘‘Bu çalışma kapsamında emeği geçen, Kuveyt KSR kurumuna, Bursalı hayırseverlere, iş adamlarına ve gönüllülere teşekkür ediyoruz. Allah'ın rahmetiyle kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bu organizasyon için İHH olarak Gazze'deki ofisimiz ve çalışanlarımızla canla başla çalışıyoruz. Sıcak yemek dağıtımlarımız Birleşmiş Milletler'in koordinasyonuyla devam ediyor.’’ ifadelerini kullandı.

Törende konuşmalarını gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan; ‘‘Gazze’ye sahip çıkmak, vicdan sahibi tüm insanların sorumluluğudur. İnsani değerlere inanan herkesi Gazze’de yapılan soykırıma sessiz kalmamaya davet ediyorum. Bu büyük hayırda katkıları olan Bursalı hayırseverlerimize, iş adamlarımıza, gönüllülerimize, çalışmalarımızı başlattığımız ilk günden bu yana yanımızda olan yerel medyamıza, tüm Bursa halkına Gazzeli mazlumlar adına teşekkür ediyoruz.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Kuwait Society for Relief Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Nuri, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci ve Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’ın da katılım sağladığı uğurlama töreninin ardından, 1.742 ton insani yardım malzemesi taşıyan yardım gemisi, yükünü karadan Gazze'ye ulaştırılmak üzere Ürdün Limanı'na götürmek amacıyla Akdeniz'e açıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı; 7 Ekim'den bugüne kadar 1.169.368 kişilik gıda kumanyası, 8.427.746 kişilik sıcak yemek, 3.385.902 kişiye ekmek, 1.854 tanker içme suyu, 39.233 battaniye, 57.748 hijyen paketi, 63.743 bebek bezi, 1.801 kişilik tıbbi malzeme ve 1.300 kişilik ilk yardım çantası ve 12 ambulans ulaştırmıştı.

Mimarlar ve Mühendislerden  Masa  Tenisi Turnuvası Mimarlar ve Mühendislerden Masa Tenisi Turnuvası

Editör: Erdal ŞAHAN