31 Mart yerel seçimlerine geri sayım sürerken, Belediye Başkanlığına aday adaylığı için de bir yarış var.  İYİ Parti Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy, merkez ilçelerde Yıldırım Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu duyuran ilk isim oldu.

Partililer açıklama için, İncirli Caddesi’ndeki Modi Düğün salonunda bir araya geldi.

Ferit Gürsoy'un, İncirli Caddesi'ndeki Modi Düğün Salonu'nda gerçekleşen aday adaylığı açıklamasına İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Beklen, Osmangazi İlçe Başkanı Erkan Zorba, geçtiğimiz günlerde belediye başkanlığına aday adaylığı için Yenişehir İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ercan Özel, Bursa eski milletvekillerinden Necati Özensoy,  İYİ Parti'nin 28. Dönem Milletvekili adaylarından Şeyda Şahin ve Sermin Özensoy, İYİ Parti Yıldırım eski ilçe Başkanı Kemal Ataç, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi 28. Dönem Milletvekili Adayı Şahin Sevinç, İYİ Parti'li diğer üyeler ve bazı mahalle muhtarları da katıldı. 

Saygı durusu ve istiklal marşının okunmasının ardından aday adaylığı açıklamasında ilk olarak  İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Beklen'e söz verildi.  

İYİ parti Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Beklen'in konuşmasının satır başları şu şekilde:

"Malumunuz 2024  yerel seçimlerine çok az bir vakit kaldı. Hayırlısıyla bugünden itibaren gerek belediye başkan aday adaylarımız gerekse belediye meclis üyesi aday adaylarımız partimize büyük güç." 

“Yıldırım Belediyesi'ne İYİ Parti bayrağını dikmek istiyoruz”

Beklen, "İnşallah Yıldırım'da bu güçle birlikte her zaman bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların görmek istiyoruz. Yıldırım Belediyesi'ne İYİ Parti'nin bayrağını dikmek istiyoruz. Bizler teşkilat olarak seçildiğimiz günden bu yana mahallelerimizde tüm teşkilatımızla beraber çalışmalarımıza başladık.

"Belediye artık İYİ'lerin olacak" 

Bundan sonra yoğun programlarımızı belediye başkan adayımız ve meclis üyesi adaylarımızla beraber yaparız. 31 Mart'ta biraz önce de söylediğim gibi belediye artık iyilerin olacak. Ben sizlerin çok fazla vaktini almak istemiyorum. Hepinize tekrar hoş geldiniz, şerefler verdiniz diyorum. Sağ olun.” 

Ardından İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu konuştu.

Hasanoğlu'nun sözleri şöyle:

Kukla ve Gölge Şöleni adeta Bursa’yı sardı Kukla ve Gölge Şöleni adeta Bursa’yı sardı

"Bursa'da Belediye Başkanlığı'na adaylık sürecinde ilk önce, Orhaneli Belediye Başkan adayımızı açıkladık. Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Sayın Ferit Gürsoy da, bugün aday adaylığı açıklamasını yapıyor. Yıldırım ilçe belediye başkan aday adaylığı açıklamasına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Evet, 31 Mart 2024 İYİ Parti Bursa teşkilatları olarak Bursa'da  Büyükşehir ve 17 ilçe belediyemizde kendi adaylarımızla İYİ Parti'nin İYİ belediyeciliğiyle Bursa'daki üç milyon bütün bir vatandaşımızı buluşturmak için bir süreç yürütüyoruz.

"Var gücümüzle çalışacağız"

Şu ana kadar resmi olarak açıkladığımız bir tek Orhaneli belediye başkan adayımız sayın Mümtaz Aslan var. Genel başkanımızın 3 Eylül'de Bursa'yı ziyaretinde Türkiye'ye sürpriz yaparak, Türkiye genelinde İYİ Parti adına ilk resmi adayı açıkladı. 10-15 gün içinde  teşkilat yapılarının oluşumu tamamladıktan sonra aday adaylığı süreci ve aday belirleme sürecini resmi olarak Bursa'da genel merkezin istişaresiyle tamamlamış olacağız.

Şu anda sevindirici olan bütün ilçelerimizde üçer dörder tane aday adayı başvurularımız va belediye başkanlığı için. Belediye meclis üyelikleri için de yoğun başvuru var.  Bursa'da doğru isimlerle, 18 belediyeyi de kazanmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Hiç kimse şüphe etmesin. Ben bugün burada Ferit Gürsoy arkadaşımıza,  belediye meclis üyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum, başarılar diliyorum. Ve hepinize saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun."  

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ise şunları söyledi:

“Çok değerli ilçe başkanlarımız, kurucu il başkanım, belediye meclis üyelerimiz, siyasi partilerimizin misafir konuk, siyasi partilerimizin meclis üyeleri, temsilcileri hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. 

Ferit Gürsoy'un Yıldırım Belediyesi başkan aday adaylığı açıklamasına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, ayaklarınıza sağlık. Ferit bey hem tecrübeli bir siyasetçi, hem de Büyükşehirde ve Yıldırım Belediyesi'nde projelerini, niyetlerini anlatan bir meclis üyemiz. Mikrofon bize düşmüşken bir iki konuyu dikkatlerinize sunmak isterim. 

“Memleket bir göçmen ülkesine döndü”

Efendim memleketin içinde bulunduğu durum şu. Net olan tamamen ileriye doğru ülke ve millet adına hiçbir hassasiyet taşımayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Memleket bir göçmen ülkesine döndü.  Türk milletinin mahkum edildiği şey açlık, yoksulluk,ve gariplik. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Sonuç. Sonuç şu. Millet, memleket ve geleceğimiz adına kendi göbeğimizi, kendimiz kesmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracak. Bugün canımız sıkkın. Morallerimiz bozuk. Seçimde istediğimiz sonuçları alamadık. Doğrudur. Biz oyumuzu kaybetmedik. Ama oy kaybedenler seçim kazandı. 

“Beklentileri boşa çıkarmayalım”

Cumhur İttifakı'nın diğer partisi MHP de kaybetti. Oyları düştükleri halde onlar kazandı. Birliği bozmayalım. Umutları yıkmayalım. Bütünlüğü bozmayalım. Beklentileri boşa çıkarmayalım. Bu seçimde kendi adaylarımızla seçmenin karşısına çıkacağız. Ferit kardeşimizin aday adaylığı açıklaması için bugün buradayız.  Çıkmış olduğu yolda kendisiyle başarı diliyorum.

“Millet bize muhalefet görevi verdi”

Çocuklarımızın Bursa'nın, insanlarımız ve milletimizin geleceği altında bir sorumlulukla mücadele edeceğiz. Hakk'ı söyleyeceğiz. Hırsızlığı haykıracağız. Yanlış düzene  çomak sokmaya devam edeceğiz. Millet bize muhalefet görevi verdi. Gidin bu işleri yapın Benim adıma denetim yap. Benim adıma sorgulayın. Benim adıma memleket ne halde? Yanlış işlere dur deyin dedi mi? Dedi. Aldık kabul ettik. 

Son olarak aday adaylığını açıklayan Ferit Gürsoy kürsüye çıktı.

Alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Gürsoy, salonu dolduranları tek tek isim isim selamladı.

Sonra da, “Selam olsun genel başkanım Meral Akşener’e” diyen Gürsoy, "Verdiğiniz bayrağı, sonuna kadar, gidebildiğimiz noktaya kadar ilçelerimizin kalelerine, burçlarına asacağız” ifadelerini kullandı

 “Bu 4 kişiyle aslanlar gibi muhalefet yaptık”

Yıldırım Belediyesi'ne aday adayı olmadan önce kendimi anlatayım. Yıldırım ve Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyeliği yapıyorum. Yıldırım'da beş kişiyle başladığımız muhalefet görevinde Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Muhammed Budaklı kardeşimizin hala yokluğunu hissediyoruz. Yine o aramızdan ayrıldıktan sonra dört kişi kaldık. Ama şunu da söylemek istiyorum, bu dört kişiyle aslanlar gibi muhalefet yaptık. Büyükşehirde yine 11 kişiydik. Allah rahmet eylesin, Sedat abimiz aramızdan ayrıldı. On kişi kaldık. Yine on kişiyle o salonda en az meclis üyesi biz olduk, ancak sorunlarımızı iletmeye devam ediyoruz. En çok önerge veren grup olarak, en çok muhalefet yapan olduk. İşimizi adam gibi yaptık. Orada sadece elimizi kaldırıp, indirmek gibi bir düşüncemiz olmadı. Yine muhalefet yapıyoruz diye Yıldırım’da canlı yayını kapattılar. Olsun, sorun değil.

“Mahalle mahalle gezdik, sokak sokak gezdik”

Biz her şekilde vatandaşa ulaştık. Sokak sokak gezdik, mahalle mahalle gezdik, apartman apartman gezdik. Yıldırım'a hizmet etmek amacıyla başka hiçbir şey düşünmeden gecemizi gündüzümüze verdik. Beni 7/24 her arayan, hangi siyasi partiden olursa olsun, kim olursa olsun, ne derdi, ne sıkıntısı varsa, biz elimizden gelen her şeyi yaparız ve sorunları çözeriz. Çok basit bir şey söyleyeyim:

“Yıldırım sorunlarını çok iyi biliyorum”

İktidarda olan ve bir kanalizasyon işini halledemeyen iktidar, telefonla bizi arar, onların dahi işlerini biz çözerizz. Yıldırım'ın sorunlarını biliyorum. Yıldırım halkını çok iyi tanıyorum. Yıldırım'da nasıl siyaset yapacağımı çok iyi biliyorum. Kimseyle kavga etmeyeceğim, kimseye düşmanlık beslemeyeceğim, kimseyi ayrıştırmayacağım. Benim oy alanım belli, onların oy oranı belli. O yüzden her mahallenin ne ihtiyacı varsa ben yerel siyaset yapacağım. Şu an aramızda olan sayın vekilim, il başkanımız, genel siyaseti zaten yapıyorlar. Biz Yıldırım'la yerel siyaset yapacak, halkın gönlünü kazanıp oyuna talip olacağız. Biz iktidarın yaptığı her şeyi kötülemeyeceğiz. Her şeyi eleştirirsek hiç kusura bakmayın, gidip onlardan oy isteme şansımız yok. Plan belli. Mahallenin bir gün öncesinden raporu çıkarılacak."

“Trafik sorunumuz var”

Seçmen sayısı çıkarılacak, yönelimi çıkarılacak, analizi yapılacak, ihtiyaçları belirlenecek. Yola çıkarken basın mensuplarıyla uzun uzun görüştük ve projelerimi anlattım. Sadece iki üç tane başlık altında trafik sorunumuz var. Yıldırım'ın en büyük sorunlarından bir tanesi trafik. Halkın bir kuruş parasını çöpe atmayacağım.

650 bin nüfusu olan Yıldırım'da ne yazık ki nitelikli bir Fen Lisesi bile yok. Bir dönem milletvekilimiz Ahmet Erozan’a önergeyi buradan hazırlayıp gönderdim. Ancak, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Din turizmi ve kültür turizmi açısından Yıldırım, en geniş alana sahip ilçedir. Ancak, bunları kullanamıyoruz. Neden mi? Yine altı yüz elli bin nüfusu olan Yıldırım'da bir tane otel bulunmuyor. Beş yıldızlı bir otelimiz bile yoktu. Gelen misafirleri ağırlayacak, onların Bursa'da kalıp ekonomiye katkı sağlayacağı mekanlar eksik. Geliyorlar, ancak İstanbul'a gitmek zorunda kalıyorlar. Bebe konfeksiyonu alanında ne yapıldı? Ekonomi anlamında alışveriş yapmak isteyenler, ticaret yapmak isteyen kişiler geliyorlar. İşlerini görüyorlar, para çekiyorlar ve gidiyorlar. Kalınmıyor ve bu nedenle ekonomi canlanmıyor.

 “Kentsel dönüşüm en büyük sorun”

Öncelikle, kentsel dönüşüm büyük bir sorun. Ancak en büyük sorunumuz, vatandaşın günlük yaşamına dokunan sorunlarla ilgili meseleler. Otopark sorunu, pazar yeri sorunu gibi. Yıldırım'da 71 mahalle var, ancak sadece 11 tane ana kucağı gibi görülen büyük mahalle var. Proje güzel olabilir, projeye karşı değiliz, ancak projeler sadece göz boyamaktan öteye gitmemeli.

Biz tehditler sunmadık, çözümler sunduk. Projeyi kimseye çaldırmayalım yada kullandırmayalım diye kaygılarımız olmadı. Hem Yıldırım'da hem de Büyükşehir'de projelerimizi açıkça dile getirdik. Ancak, maalesef söylediklerimizin karşılık bulmaması nedeniyle CHP ile Büyükşehir'de sık sık karşı karşıya geldik. Bizim odaklandığımız tek şey vatandaşın çıkarlarıydı. Bu yüzden bazen muhalefet yapalım veya siyasi çıkar sağlayalım yaklaşımını reddettik. Sayın vekilimiz de BUSKİ olayını hatırlayacaktır.

“Halka verilmiş sözler var”

"Faturaları düşüreceğiz" diye toplantıda ben vardım. Sayın başkan oylamaya kalkınca, kim kabul ediyor diye AK Partililer bize sırtı dönüktü. AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi mi? Bir dakika dedim. Başkanım, bizim il başkanımızın halka verdiği bir söz var. Bu sözün karşılığında biz bunu kabul ediyoruz. Ama hemen bir önergeyi aldık ve verdik. Dedik ki, bizim başkanımızın sizden bir talebi daha var. O da şu birim fiyatlarının indirilmesidir. Her türlü muhalefeti elimizden geldiği kadar yaptık, her türlü desteği halkımız adına verdik. Hiçbir şekilde ne karşılığını bekledik, ne de bunu siyasi ranta dönüştürmeye çalıştık. Yıldırım'da siyasetin dili değişecek. Yıldırım'da her şeyin değişmesi lazım. Çünkü Yıldırım'da oturup biraz maddi anlamda güçlenen aileler maalesef Yıldırım'ı terk ediyor. Nilüfer'e geçiyor, Osmangazi'ye geçiyor.

“Yıldırım cennet gibi yer olacak”

Ben bununla ilgili işte tamamen bunu sonlandıracağım. Size söz veriyorum. Gidenler geri gelecekler. Pişman olacaklar gittiklerine. Yıldırım cennet gibi bir yer olacak. Ve halk buna layık bir haktır. Bunu hak ettiğini düşünüyorum. Projelerimiz çok, açıklayacağız. Projeler çok açıklayacağız derken, sadece şikayet etmek yerine, projelerimizi de açıklayacağımızı, herkesle paylaşacağımızı belirtiyorum. Hiçbir şekilde korkumuz yok. Yine muhtarımız burada değil ama bir pazar yeri sorunumuz vardı. Teleferik pazarı için yeni bir yatırım yapıldı. Ama halk ulaşamıyor. Esnaf ilk başlarken doluydu. Şimdi esnaf yavaşça çekilmeye başladı. İlçe başkanımız Serkan'ın liderliğinde, Musababa ile yeniden pazar yerini getirttik. Ancak bunu kendimize mal etmedik. Bu işi biz yaptık, biz ettik demedik. Şunu dedik: Pazar oraya geldiyse, halk bundan fayda sağlıyorsa, kimin yaptığı önemli değil, yapandan Allah razı olsun dedik.

“Yıldırım'da her şeyi değiştirecek”

Değerli misafirler, güçlü bir ekip, iyi bir ilçe başkanı ve arkasında kuvvetli bir yönetim ile birlikte inşallah Yıldırım'da her şeyi değiştireceğiz. Yıldırım'da yetiştik. Yıldırım'da hep birlikte yaşayacağız. Yıldırım'a herkes taşın altına elini koyacak, projelerini paylaşacak. Bize bildirilen her şeyin başımın üstünde yeri var. Bu anlamda basına çok önemli görev düşüyor. Onların yazdıklarını sadece okuyup geçmeyeceğiz, değerlendireceğiz. Çok fazla uzatmak istemiyorum, katıldığınız için teşekkür ederim. 

“İYİ parti bayrağı dikilecek”

Allah herkesten razı olsun. Hakkınızı helal edin. Başkanımın dediği gibi, o burçlara bu sefer İYİ Parti bayrağı dikilecek. Ben inanıyorum." 

Editör: Erdal ŞAHAN