SAĞLIK

HAYAT DOLU ELLER, SANATLA BULUŞUYOR

Bursa kanserle Savaş Derneği 1973 yılında Bursa'ya Onkoloji Hastanesinin yapılması amacıyla dönemin askeri hastane başhekimi Tümgeneral Doktor Mehmet Ali Büyükçakmak öncülüğünde kurulmuş, tamamen gönüllülük esasına dayanarak çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. 1985 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanlar Kurulu kararı ile “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsünü kazanan Bursa Kanserle Savaş Derneği tüzüğü gereği;

Onkoloji tedavisi veren kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda destek vermekte,

Halk sağlığının korunmasında, erken teşhisin öneminin vurgulanması, kanser taramalarının yapılması ve toplumda farkındalık yaratmak için alanında uzman kişilerle birlikte eğitim ve bilgilendirme programları düzenleyerek kadınların kanser tarama programlarına katılımı sağlanmaktadır.

Tanı almış ayaktan tedavisi devam eden ya da kontrol altındaki takipli onkoloji hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçları talepleri kapsamında maddi manevi destekler verilmekte. Moral ve motivasyonlarını artırmak bu zorlu yolda uzanan ellerle yalnız olmadıklarını hissettirmek için etkinlikler (çocuklarımıza turnuvalar, eğlenceler yetişkin hastalarımıza da kahvaltı, yemek ve gezi) düzenlenmekte, hastalarımızla birlikte dernek atölyelerimizde hocalarımız eşliğinde el sanatları (örgü, dikiş, broş yapımı gibi)  çalışmaları yapılmaktadır. Hastalarımız atölyelerde üretilen ürünler ile kendi gibi hastalara Umut olmaktan onlara destek vermekten ve paylaşımlarda bulunmaktan büyük mutluluk duymaktadırlar.

Derneğimizde, hasta ve hasta yakınlarının istekleri doğrultusunda hasta ve hasta yakını olmanın zorluklarıyla baş edebilme, hastalıkla mücadele aşamasında uzman psikologlarımız (tamamen gönüllü) tarafından psikolojik destek sağlanmaktadır.

Yatarak tedavi gören çocuk ve yetişkin hastalarımıza ziyaretler düzenleyerek yüzlerine tebessüm olabilmek için hastanelerde onların da katılabileceği etkinlikler ve çalışmalar yapılmaktadır.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde ayaktan kemoterapi tedavisi alan hastalarımıza derneğimiz mutfağında “Gönül Dostları” tarafından hazırlanan çorbamız haftanın 3 günü kemoterapi ünitesinde gönüllülerimiz tarafından ikram edilmektedir. Sıcak bir bardak çorba gönülden gönlüne sımsıcak bir bağ kurmaktadır.

Bursa Kanserle Savaş Derneği olarak Nilüfer Belediye Başkanlığı iş birliğiyle yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk çalışması kapsamında faaliyete geçen Moral Evimizde hasta ve hasta yakınlarının ( Çocuk ve Erişkin ) moral, motivasyonlarını artırmak, ihtiyaçları doğrultusunda gönüllü psikolog, diyetisyen, okul öncesi eğitimcileri ve alanlarında uzman kişiler tarafından destek sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlemek yüzlerinde tebessüm olabilmek, gönüllerinde sevgiden bir bağ  kurabilmek en büyük arzumuzdur.

Çocuklarımızın maskeleri ile gönüllerince oynayabileceği, keyifli vakit geçirebilecekleri park alanı ile mutlu bir birliktelik yaşamayı arzu etmekteyiz. Onkoloji koridorlarındaki dostluklar dışında artık Nilüfer de Moral Evi dostlukları başlatmaktan mutlu ve gururluyuz. Çocuklarımız, aileleri ve sizlerle daha çok gidecek yolumuz olduğunun farkındayız.

Siz sevgili gönül dostlarımızla çok daha güzel çalışmalarda buluşacağımıza ve daha çok gönüle dokunacağımız inancındayız.

01/31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir.

Pembe Ekim de bu ay mottomuz Hayat Dolu Eller…

Hayat Dolu Eller Sanatla buluşuyor başlığı altında Kanserle Mücadele etmiş Cesur Yürekli Kadınlar ile birlikte Minareli Çavuş da Moral Evimiz de buluştuk…

Kanser değil Biz Güçlüyüz….