Toplantıya İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan ASAN, Bursa şube başkanı Eyüp Bulut, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Akif Taş, Türkiye Kamu Sen İlçe Temsicisi Celalettin Altay, şube Müdürü İsmail Üstün ve Tavşanlı Temsilci Süleyman Yılmaz’ın yanı sıra üyeler katıldı. 
Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı Tavşanlı’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek Türk Diyanet Vakıf- Sen’in kuruluş amacı ve ilkelerinden bahsederek Büyük Türk Milletinin Hizmetin yerli ve milli bir sendika olduklarını söyledi. Çalışan , üreten , yol gösteren ve hak ettiğini mutlaka almasını bilen bir anlayışla mücadele ediyoruz. Yetkili olduğumuz dönemlere bakınız ; memuru hiç bir zaman enflasyon Altında maaş almalarına sessiz kalmadık. Memuru masada satmadık. Memurun aleyhine ola bilecek hiçbir şeye razı olmadık ve imza atmadık. 
Değerli arkadaşım, Sayın Basın Mensupları; 

ENFLASYON RAKAMLARI KAMU İŞVEREN TARAFININ MASAYA ZAM, ENFLASYON FARKI VE REFAH PAYI TALEBİMİZİ KARŞILAYACAK BİR TEKLİFLE GELMESİNİ GEREKLİ KILIYOR

Temmuz ayı enflasyonu tahmin ettiğimiz gibi oldukça yüksek geldi. Daha önce belirttiğimiz üzere enflasyon yeniden yükselişe geçti; Temmuz’da enflasyon %9,49 oranında artarken yıllık enflasyon da %47,83 olarak belirlendi.

Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı ile birlikte %17,55; emekli maaşlarına ise %25 oransal artış yapılmıştı. Hal böyle olunca memur ve emekliler zamlı maaşlarını aldıkları ay itibarı ile artışların büyük bölümü enflasyona yenik düştü. Yılsonu için önümüzde 5 aylık bir süreç daha varken verilen maaş zamlarının erimesi, kamu çalışanları ve emeklilerinin alım gücünün önümüzdeki dönemde düşmeye devam edeceğinin, maaşların reel olarak eksiye geçeceğinin işaretçisi.

Toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerimizi hazırlarken enflasyonun temmuz itibarı ile yükselme eğilimine gireceğini tahmin etmiş ve alım gücünün korunmasına yönelik olarak zam, enflasyon farkı ve refah payı oranlarını belirlemiştik. TÜİK’in açıkladığı rakamlar, Türkiye Kamu-Sen olarak ekonomik öngörülerimizin yerinde olduğunu ortaya koyuyor. Buna bağlı olarak taleplerimizin de haklılığı ve sağlam temellere dayandığı görülüyor.

Toplu sözleşme masası, maaşlardaki bu erimenin durdurulacağı tek mekanizma. Bu süreci iyi değerlendirelim. Önemli olan maaşların hangi oranda yükseldiği değil alım gücünün hangi oranda arttığıdır.
Bunu sağlamanın yolu da kamu işveren tarafının makul taleplerimizi karşılayacak tekliflerle toplu sözleşme masasına gelmesidir. Dolayısıyla toplu sözleşme masasında 2024 yılına ilişkin %40+%30 zam, üzerine %10 refah payı verilmesi ve enflasyon farkının da ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılması yönündeki taleplerimizin karşılık bulması bu süreçte hayatı bir önem taşıyor.

Kamu işveren tarafının hedeflere göre değil gerçeklere göre bir politika belirlemesini ve masaya taleplerimizi karşılayacak tekliflerle gelmesini bekliyoruz. TÜİK’in rakamları bile ne kamu çalışanlarının ne de emeklilerimizin çarşı, pazarda karşılaştığı bu zamlara dayanacak gücünün kalmadığını söylüyor; kamu işveren tarafını bu gerçeğe göre hareket etmeye çağırıyoruz.

Temsilcilik tarafından kendisine Tavşanlı’nın meşhur leblebisi hediye edildikten sonra toplantı sonlandırıldı.