Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda, "Hamas'ın Gazze'de verdiği destansı mücadelenin aynı zamanda Türkiye için de olduğunu çok iyi biliyoruz. Filistin halkının soykırım şebekesi karşısında aynı zamanda insanlığı da savunduğunu, Müslümanların izzetini de savunduğunu çok ama çok iyi biliyoruz," dedi.

"Ülkemizde birileri Hamas'a terör örgütü iftirası atarken biz soykırımın ilk günlerinde hiç kimseden çekinmeden, işte bu yüzden 'Hamas, Filistin'in Kuvayımilliye'sidir.' dedik. İlk gün nerede duruyorsak bir yıldır aynı yerde yalpalamadan, korkmadan, ürkmeden sapasağlam duruyoruz."

Erdoğan son olarak, "İlk gün vatandaşlarımızı neye karşı uyarıyorsak bugün de aynı risklere dikkat çekiyoruz. Bir yıldır olduğu gibi bugün de biz 'herkes için barış, herkes için özgür Filistin' diyoruz. Filistinli kardeşlerimiz için hürriyet ve adalet istiyoruz. Allah'ın izniyle tek başımıza kalsak bile atalarımızdan tevarüs ettiğimiz asil duruşumuzu asla bozmayacağız," diye konuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, X'te Türkçe yayınladığı mesajda Erdoğan'ı sert ifadelerle eleştirdi. Ayrıca, Hamas siyasi büro şefi Yahya Sinvar'ın bir atın üzerinde olduğu, Türk bayrağında 'Hamas' ifadesinin yer aldığı, atın önünde Erdoğan'ın yer aldığı bir görsel yayınladı.

Erdoğan'ı etiketleyerek, "Türkiye'yi Müslüman Kardeşler müttefiklerine satarken Atatürk'ün mirasını yok ediyor," diyen Katz, "7 Ekim katliamının yıldönümünde, özgür dünya Hamaslı canileri kınarken, diktatör Erdoğan onları övüyor: 'Onlar Türkiye için savaşan özgürlük savaşçıları' - yani tecavüz etme özgürlüğü, öldürme özgürlüğü, cesetlere saygısızlık etme ve bebekleri yakma özgürlüğü." notunu düştü.

Katz'ın bu gönderisi hakkında Türk Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklama yayınlandı.

Aynı zamanda Bakanlığın X hesabından da paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi:

"...Söz konusu açıklamayı, ilgi çekmeye ve gündemi değiştirmeye dönük, başarısız bir psikolojik harekat girişimi olarak değerlendiriyoruz. İsrail Dışişleri Bakanının, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz. Türkiye, İsrail’in zulüm politikalarının karşısında durmaya ve Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edecektir."

Meclis'te 'İsrail' konulu kapalı oturum

TBMM'de 8 Ekim Salı günü İsrail'in saldırıları ve Orta Doğu'daki gelişmelere yönelik bir kapalı oturum düzenlendi.

Kurtulmuş, Meclis'in 'milli güvenlik sorunu' olarak gördüğü bu konu hakkında toplantı düzenlenmesi için önergeyi oylamaya sunmuştu.

Alınan kararla beraber Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM'deki milletvekillerine bilgilendirmede bulundu.

Konuşulanların 10 yıl süreyle devlet sırrı olarak saklı tutulmasının kararlaştırıldığı oturumda, Genel Kurul'un yakınındaki odalar ve basın koridorunun kapıları kilitlendi.

Oturumdaki tutanaklar ve açıklamalar 10 yıl sonra yayınlanabilecek.

Hizbullah'tan İsrail'de askeri üsse İHA'lı saldırı: 4 asker öldü, onlarcası yaralandı Hizbullah'tan İsrail'de askeri üsse İHA'lı saldırı: 4 asker öldü, onlarcası yaralandı

Treuronews

Editör: Erdal ŞAHAN