Bursa Mali Müşavirler Odasına Bağlı Mali Müşavir Hasan Çalışkan, ''Enflasyon Muhasebesi Kargaşası'' adı altında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Açıklamalara göre: 

''Enflasyon muhasebesi uygulaması şartları 2022 sonu itibari ile oluşmuştu. Maliye Bakanlığı o yıllarda bu uygulamayı 2023 yılında uygulamak üzere ertelemişti. 

Sonrasın da 18 ocak 2024 tarihin de, TÜRMOB'un,  ''Bizden Haberler'' adlı yayın organın da, '' Enflasyon Düzeltmesine Hazırız'' şeklinde bir beyanatta bulunmuşlardı. Enflasyon muhasebesi uygulamasının, 2024 yılın da üçer aylık geçici vergi dönemlerin de de uygulanacağı ilgili tebliğ de çok açık ve net bir şekilde belirtilmişti. Başta uygulamaya destek veren ve hazır olduklarını gerek sözlü gerekse yazılı açıklamaları ile ifade eden, TÜRMOB  Başkanı meslektaşlardan gelen yoğun tepkiye bir süre sessiz kalıp daha sonra da göstermelik ve meslektaşın tabir-i caiz ise,  gazını almak-gözünü boyamak için 1 Ağustos 2024 tarihin de Ankara'da bir miting tertip etti. Halbuki, uygulamanın ertelenmeyeceğini kendileri de çok iyi biliyorlardı bunu da açık bir şekilde  ifade  etmişlerdi.

Hem uygulamaya destek vereceksiniz  hem de miting yapıp, Maliye Bakanını '' Yuhalatıp'' idareyi karşınıza alacaksınız. Bu büyük bir çelişkidir okları farklı yöne çekmektir.

Camiamızın yönetim şeklinin 3568 sayılı yasa da yapılması gereken değişikliklerle yeniden yapılandırması gerekir.

Şöyle ki, delegelik sistemi kaldırılmalıdır. TÜRMOB Genel Kurulun da bütün üyeler, elektronik ortam da oy kullanmalıdır. İstanbul Mali Müşavirler Odasınının Üye sayısının fazlalığı sebebi ile meslek camiası üzerinde ki baskısına son verilmelidir.

DOSABSİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: "ORTA VADELİ PROGRAM, EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN KRİTİK ADIMLAR SUNUYOR" DOSABSİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: "ORTA VADELİ PROGRAM, EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN KRİTİK ADIMLAR SUNUYOR"

Bir işlevi kalmayan illerde ki, Odalar kapatılarak, TÜRMOB Genel Kurulun da yine üyelerin oyları ile, İl Temsilcileri seçilmelidir.

Gelinen en son nokta da da mevcut TÜRMOB yönetiminin derhal istifa ederek, Olağanüstü Genel Kurula Gidilip, yeni yönetimin belirlenmesi ve 3568 sayılı yasa da değişikliklere TBMM'nin açılması ile birlikte başlanılmalıdır.'' dedi.

Editör: Erdal ŞAHAN