Uluderbent Ortaokulunun yürütücü kurum olduğu, 21-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Mavi Bilye Enstitüsü: 'Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!'" başlıklı proje kapsamında; katılımcıların, yaparak ve yaşayarak kalıcı bir şekilde öğrenme süreci geçirmeleri hedeflenmektedir. Drama, oryantiring, argümantasyon, dikotom tayin, teknolojik uygulamalar, eğitsel oyunlar, modelleme, storigami, gökyüzü gözlemi gibi etkinlikler ile katılımcılara alternatif öğrenme yolları sunulacaktır. Ayrıca, "Philadelphia Antik Kenti", "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu", "Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı", "Mobil Bilim Merkezi" gibi yerlerde düzenlenecek etkinliklerle bilgi somutlaştırılacaktır.

Projede, çevre sorunları ve çözümleri, doğa bilinci, farklı bilim dallarının tanınması, kavram yanılgılarının giderilmesi, ekolojik ayak izi farkındalığı, bilimsel araştırmaların doğası gibi konularda katılımcıların bilgi ve farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır. Katılımcılar, bilimin doğası ve bilimsel süreçler ile ilgili gözlem ve çıkarım arasındaki fark, teori ve kanun, bilimde hayal gücü ve yaratıcılık gibi unsurları öğrenme fırsatı bulacaklardır.

BUÜ’nün akademik destekleri “Bilgilendirme Günü’nde anlatıldı BUÜ’nün akademik destekleri “Bilgilendirme Günü’nde anlatıldı

Projenin hedef kitlesini, Manisa'daki okullarda öğrenim gören, 5. ve 6. sınıftan mezun olan 11-12 yaşlarındaki 30 öğrenci oluşturmaktadır. Bir 4004 TÜBİTAK çağrısı kapsamında destek alan bu projeye Alaşehir Belediyesi de sürecin başından beri büyük destek vermektedir.

Editör: Erdal ŞAHAN