2022-2023 akademik yılında Mühendislik-Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Psikoloji Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Bölümü, Meslek Yüksek Okulunda ise; İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi ve Anestezi programları ile eğitime başlayan Mudanya Üniversitesi bünyesine 2023-2024 akademik yılında 6 yeni bölüm daha katılacak. YÖK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İngilizce Endüstri Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, İngilizce Psikoloji bölümlerinin açılmasına onay verildi.

‘YENİ BÖLÜMLERLE BÜYÜYORUZ’

Yeni açılan bölümler, Mudanya Üniversitesinde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda konuşan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Mudanya Üniversitesinin ilk yılında büyük ilgi gördüğünü ve tüm kontenjanlarının dolduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin en genç üniversitesine gösterilen ilgi bizleri motive ederken, doğru yolda olduğumuzu da gösterdi. İnsanlar gibi kurumlar da doğar ve ardından büyümeye başlar. Büyüme evresinde her yıl farklı gelişmeler gösterir. Mudanya Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılında bünyesine kattığı yeni bölümler ile gelişerek ve büyüyerek yoluna devam ediyor. Bu yıl mevcut bölümlere ek olarak Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İngilizce Endüstri Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, İngilizce Psikoloji bölümlerimizi açıyoruz. Hem günümüzde hem de gelecekte tercih edilen ve geçerliliği olan bu bölümler gücümüze güç katacak. Burada şunu da belirtmek istiyorum, YÖK bu yıl üniversitelere yeni bölüm açma onayı vermedi. Mudanya Üniversitesine verilen 6 yeni bölüm açma onayı bu nedenle çok kıymetli. Gelişimimize katkı koyacak bu karar için başta YÖK Başkanı Sayın Erol Özvar ve yöneticilerine sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ÜNİVERSİTEYİ TOPLUMA HİZMET HEDEFİYLE KURDUK’

Bingöl, yeni bölümlerle birlikte 2023-2024 akademik yılında 1000 öğrenci sayısına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Yabancı öğrencilerle birlikte bu sayı daha da artacak. Biz Mudanya Üniversitesini, yaşamla iç içe, yaratıcı, yenilikçi bir öğrenme merkezi olarak topluma hizmet etme hedefiyle kurduk. Hedeflerimize de emin adımlarla ilerliyoruz.  Gençlerimizi toplumumuzun geleceğine yön verecek insan kaynağı olarak görüyoruz.  Onları tam donanımlı bireyler olarak yetiştirmenin sorumluğumuzun olduğunu düşünüyor ve bunu kutsal bir görev kabul ediyoruz. Öğrencilerimize her açıdan mutlu olacakları bir eğitim-öğretim imkânı sunuyoruz” dedi.

4. NESİL ÜNİVERSİTE

Üniversiteyi ve yeni açılacak bölümleri tanıtan Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun da, bilgi üreten ve bilgiyi transfer eden 4. Nesil bir üniversite olacaklarını kaydederek, ilk yılda yaptıkları çalışmaları anlattı. Tosun, “6 Şubat’ta meydana gelen depremden dolayı öğrencilerimizden bir süre ayrı kaldık. Bu hepimizi üzdü. Öğrencilerimizle birlikte olduğumuz süre içerisinde onların mutlu bir üniversite hayatı yaşamaları ve her yönden yetişmeleri için çalıştık. Uygulamalı eğitimlere çok önem veriyoruz. Meslek Yüksekokulumuzdaki sağlık programlarında eğitim gören öğrencilerimiz, ilk yıllarında anlaşmalı hastanemiz Medical Park’ta öğrendiklerini uygulama şansı buldular. Yine Endüstri Mühendisliği öğrencilerimiz protokol imzaladığımız kurumlara saha ziyaretleri gerçekleştirdiler. Bu uygulamamız önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Amacımız dünya vatandaşı yetiştirmek. Bu nedenle öğrencilerimizin yurt dışı tecrübe edinmeleri de bizim için çok önemli. Bunu sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar kapsamında bir üniversitenin Erasmus programına dahil olabilmesi için gerekli olan ECHE belgesi aldık. Bu sonuçla Mudanya Üniversitesi, ECHE belgesine sahip 195 kurum arasında yerini aldı” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mudanya Üniversitesinin akademik kadrosu tanıtıldı.