BURSA

TÜRK EĞİTİM SEN BURSA; ŞİDDET MÜNFERİT BİR OLAY DEĞİLDİR VE YAPANIN YANINA KAR KALMAMALIDIR

Ankaragücü ile Rizespor’un 1-1 berabere kaldığı mücadele sonrasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırısı eğitim camiasını ayağa kaldırdı!

Trendyol Süper Lig‘in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’in bitiş düdüğünü çalmasının ardından saha içerisinde ortalık karıştı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya inerek Halil Umut Melere yumruk attı. Kalabalık içerisinde bir süre yerde kalan Meler’e tekmeler de savruldu. Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş ile 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu ortak açıklama yaparak olayı kınadı.

Açıklamada; ” Okullarımızın kamera kayıtlarından izlediğiniz eğitim çalışanlarına yapılan şiddeti dün tv ekranlarından canlı canlı izlediniz. “Eğitim çalışanlarına bulaştırılan kara lekenin toplumun her kesimine bulaşmaması imkansızdır!” diyerek şiddet konusunda toplumumuzu uyarmıştık. Eğer siz bir eğitimciyi şiddetinizle lekelerseniz toplumumuzun her kesimi bu lekeden nasibini alır! Nihayetinde dün de öyle oldu.

Dün, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor futbol müsabakasının bitiş düdüğüyle birlikte maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı büyük bir üzüntüyle izledik. Şiddetin sorumlularını kınıyoruz. Geçmiş olsun Halil Umut Meler. Sizin halinizi en iyi eğitimciler anlar.

Üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için gerekenler ivedilikle yapılmalı, Türk futboluna utanç gecesi yaşatanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Stadyumu dolduran binlerce taraftarın ve naklen TV yayını yapılan bir alanda; yani herkesin gözleri önünde hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırı, şiddetin geldiği korkunç boyutun göstergesidir.

Şiddet olayları maalesef kamusal alanda da dehşet verici bir hâl almıştır. Son süreçte ilimiz Bursa’da da birçok öğretmen arkadaşımız maalesef saldırıya maruz kalmıştır. Bir kısmı basına yansıyan bu olayların ne yazık ki bir kısmı eğitim çalışanlarımızın ricası üzerine basına dahi yansıtılmamıştır. Türk Eğitim-Sen olarak konunun basın açıklamalarıyla sığ bir zemine çekilmesinin çözüme katkı sağlamayacağını sendikal muhataplarımıza aktarıp, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek ve bu olaya kalıcı çözümler bulmak için konuyla ilgili kanun teklifi hazırlayıp “Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleyici Tedbirleri” içeren ve caydırıcı müeyyideler getiren kanunun ivedilikle çıkarılması için de ilgili kanun teklifini TBMM’ye iletmiştik.

Geçmiş dönemlerde “Şiddet olaylarını münferit görüp bu olayları es geçmek önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız şiddet olaylarının maalesef çok daha artmasına zemin hazırlayacaktır.” diyerek ısrarla gündeme getirdiğimiz şiddet olaylarının artık son bulmasını istiyoruz. Şiddet konusunda daha fazla yaptırımlar gündeme getirilmeli, bu olaylara yasal yollarla dur denilmeli ve kamu çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için de acil eylem planı hazırlanmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.